Oudjes in Blankenberge spelen hun eigen rolstoel-WK

Redactie KW

Net als tijdens het vorige WK in Brazilië, is ook nu weer de voetbalgekte in Polderzicht in alle hevigheid losgebarsten: het woonzorgcentrum uit Blankenberge organiseert opnieuw een eigen wereldkampioenschap rolstoelvoetbal voor zijn senioren.

“Altijd weer een hele belevenis; op zo’n WK wordt er altijd veel gelachen en gezweet”, zegt animator Kris Deloffer. De wedstrijden mogen dan wel iets minder lang duren – er wordt twee keer zes minuten gespeeld-, de bewoners halen wel alles uit de kast.

“Natuurlijk wordt er ook gescoord! Er wordt zelfs af en toe een gele of een rode kaart uitgedeeld”, klinkt het. Begin volgende week weten we wie de beker krijgt. “Op ons vorig WK was dat de tweede verdieping. Mede dankzij topspits Mariëtte Dedeurwaerder, onze topscorer die ook nu in fantastische vorm is. Maar van de vijfde verdieping, regerend Europees kampioen, verwachten we ook veel. Ondanks de afwezigheid van de door een blessure uitgevallen goalgetter Chris Vande Wielle”, aldus Kris Deloffer.

Oudste speler is René Huyghebaert, 101 jaar. “Hij blinkt uit in zijn keeperkunsten: weinigen kunnen er voorbij als René in het doel staat.” Na het WK zijn de senioren toe aan een welverdiende rust, maar over drie weken wordt al het startschot gegeven voor de ‘Tour de Polderzicht’. Dan strijden de bewoners per verdieping voor de trui.

https://www.youtube.com/watch?v=J-AYqEOD86k

(WKH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier