Ouders verliezen enige zoon aan verslaving aanstekergas

29/05/15 om 10:49 - Bijgewerkt om 11:18

Vijventwintig jaar was het leven van een koppel uit Brugge een hel. Alles hebben ze geprobeerd om hun zoon, die aan aanstekergas verslaafd was, weer op het rechte pad te krijgen. Maar niets kon helpen.

Vijfentwintig jaar werd een ouderpaar uit Brugge meegesleurd in de gasverslaving van hun zoon K. Vrijdag 29 mei getuigen ze openlijk in Brugsch Handelsblad. "We hadden één zoon, maar die bestond eigenlijk uit twee", zegt de vader. "Als hij niet gesnoven had, was hij een lieve, joviale kerel. Zat je bijvoorbeeld zonder stroom of water, kwam hij meteen af. Zelfs 's nachts of als het pijpenstelen regende. Hij was ook een uitstekende stielman en was daarbij ook graag gezien bij zijn collega's. Maar als het tegensloeg op zijn job, er een akkefietje was of hij onder stress kwam te staan, greep hij naar aanstekergas. In verschillende fases heeft hij uiteindelijk in totaal twaalf jaar in de gevangenis gezeten. Daar zeiden ze telkens: wat doe jij hier, zo'n brave jongen? Maar als hij niets gebruikte, was hij aimabel. Als hij gesnoven had, werd hij een beest."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!