Oude refter en turnzaal lyceum in Oostende worden ontmanteld

Redactie KW

De ontmanteling van de turnzaal en refter van het lyceum in de Serruyslaan luidt de start in van sociale woningbouw op de gronden van de school. “Met grote aandacht voor alleenstaanden”, luidt het.

De Gelukkige Haard doet een goede zaak met de aankoop van een deel van de gronden van het voormalige lyceum aan de Serruyslaan. “Op de achterliggende gronden in de Poststraat en Aartshertoginnestraat komen in totaal 64 appartementen. We investeren 9,3 miljoen euro“, zegt directeur Sara Casteur van de sociale huisvestingsmaatschappij. “Er komen flats met één of twee kamers. En er is nood aan, want de helft van de mensen op de wachtlijst is alleenstaand. We zetten sterk in op herlokalisatie waarbij alleenstaanden hun grote huis ruilen voor een flat. Zo komt in die te renoveren huizen weer plaats vrij voor jonge gezinnen. Dat is zopas ook gelukt bij Louise-Marie even verderop in het centrum. Er is trouwens grote belangstelling om te wonen in het centrum, zeker voor mensen op leeftijd.”

Oude refter en turnzaal lyceum in Oostende worden ontmanteld

De Aartshertoginnestraat werd inmiddels afgesloten om de afbraak goed te organiseren. De werken zijn volop bezig: onder het gebouw bevindt zich ook een elektriciteitspost die het hele centrum van stroom voorziet. “Van zodra die verplaatst is, breken we af. Dat zal wel in de zomer zijn, want we willen niet dat de kinderen gevaar lopen. De school doet ook een goede zaak. We garanderen dat er in fases gewerkt wordt zodat de kinderen steeds speelruimte hebben. Nadien werken we ook af met een nieuwe speelplaats. De werking van de lagere school De Groeiboom komt niet in het gedrang.” De bouw start in september en zal twee jaar later klaar zijn. De turnzaal werd intussen al ingenomen door duiven, de wastafels werden ontmanteld en ook van de refter is niets te herkennen. In enkele lokalen ligt nog materiaal waar duizenden jongeren in het lyceum, atheneum en de lagere school mee hebben gesport. (EFO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier