Oude lagere school Regina Pacis gaat tegen de vlakte in Tielt

Er moet toch nog wel een en ander geregeld worden eer dit gebouw effectief kan worden afgebroken. © WMe by Wouter Meeus
Jos Remaut

Er is een sloopvergunning afgeleverd voor het oude gebouw van de lagere school van Regina Pacis in de Ieperstraat. Toch zal het nog wel even duren vooraleer het gebouw effectief plat gaat.

Het gebouw is al geruime tijd eigendom van de Tieltse Bouwmaatschappij, die plannen heeft om hier op termijn een woonproject te ontwikkelen. Hoe dat er concreet moet uitzien, is op vandaag niet bepaald. De precieze ontwikkeling van de collegesite kan daar trouwens invloed op hebben, omdat een inrit naast het Huis Mulle de Terschueren naar de nieuwe collegesite een denkpiste is.

Voorzitter Simon Bekaert van de Tieltse Bouwmaatschappij bevestigt: “We hebben inderdaad een sloopvergunning bekomen, heel recent, maar de aanbesteding moet nog komen en de gebouwen werden nog niet helemaal ontruimd. Er staat nog materiaal van de school in, dus moet er eerst nog gekeken worden waar dat naartoe kan. Er moet ook nog overlegd worden met Onroerend Erfgoed, in functie van een muur van het koetshuis Mulle de Terschueren. En verder moeten we ook nog overleggen met het schoolbestuur, want aan de andere zijde komt ook een traphal vrij van de middelbare school van Regina Pacis die zal afgewerkt moeten worden.”

“De sloop zelf zal mogelijks inderdaad voor binnen een paar maanden zijn, maar een exacte timing kan ik er vandaag niet op plakken”, aldus nog Simon Bekaert. “De sloop staat op zich los van het collegesiteproject. De gronden en gebouwen werden destijds aangekocht door de Tieltse Bouwmaatschappij en het was altijd de bedoeling tot sloop over te gaan, want de instandhoudingskosten worden te groot.”

Simon Bekaert beseft wel dat die sloop een grote impact zal hebben op het straatbeeld van de Ieperstraat. “We zullen de kaalslag zo goed mogelijk proberen te maskeren, bijvoorbeeld met panelen waarop leerlingen van de academie kunstwerkjes kunnen maken.” (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier