Oude Bukken Avond met dj’s uit vervlogen tijden in Jeugdhuis Kontrabas

De vier top-deejays van weleer op de foto met v.l.n.r. Yves Vercruysse, Filip 'Fax' Tack, Eddy Germonprez en Wim Catteeuw . (Foto FODI)
Redactie KW

Op zaterdagavond 1 maart werden de oude grammofoonplaten nog eens van onder het stof gehaald, want die avond vond in jeugdhuis Kontrabas de Oude Bukken Avond plaats met vier gewezen top-dj’s.

Op zaterdagavond 1 maart mocht de jeugd van tegenwoordig een stapje opzij zetten en kregen de gewezen leden uit de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig de mooiste plaatsjes toegewezen om te genieten van de optredens van vier dj’s, die ook voor het jaar 2000 plaatjes draaiden in het jeugdhuis. Op deze Oude Bukken Avond – zoals de organisatie hun gezellig samenzijn noemde – werd het jeugdhuis ingepalmd door vooral gewezen Kontrabasleden, alhoewel ook de huidige generatie meer dan welkom was.

In Jeugdhuis Kontrabas konden we vier gewezen top-dj’s bijeen brengen: Eddy Germonprez, Wim Catteeuw, Yves Vercruysse en Filip ‘Fax’ Tack. Spontaan werd er gepraat over het verleden en over de mooie herinneringen. “Ik denk nog vaak terug aan een optreden van Vuile Mong en zijn Vieze Gasten in het jeugdhuis. Ik herinner mij ook nog eens een optreden in de tuin van de Kontrabas. Toen was ons lokaal dicht bij het politiebureau gelegen. “Agent Dobbels kwam drie keren langs om de muziek stiller te zetten en hij trok zelfs één keer de stekker uit het stopcontact”, lacht Eddy. Wim leerde in de Kontrabas anders kijken op het leven. “Ik werd katholiek opgevoegd. Maar in die tijd gingen we met het jeugdhuis betogen tegen kernwapens en trokken we naar de jongerenmars. En stel je voor, als 17-jarige gaven we toen met de Kontrabas een festival.”

(Patrick Depypere)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier