Oud-wielrenner Walter Boucquet overleden

Walter Boucquet © Roland Desmet
Philippe Verhaest

De voormalige wielrenner Walter Boucquet uit Ingelmunster is overleden. Hij werd 76 jaar oud.

Walter Boucquet zag het levenslicht op 11 mei 1941. De naar Ingelmunster uitgeweken Meulebekenaar fietste in de jaren zestig een mooi palmares bij elkaar. Zo won hij op zijn 23ste in 1964 een etappe in de Giro en schreef hij zowel in 1965 als 1966 de GP de Belgique op zijn naam. In 1965 werd hij ook 21ste in de Ronde van Frankrijk.

De afgelopen jaren beleefde de man iets minder goeie tijden. In juni 2016 werd hij geopereerd aan een hersentumor en na de nodige bestralingen in augustus van datzelfde jaar werd hij weer wat beter. In december 2016 verleed zijn trouwe hond en twee dagen later kreeg Walter een trombose. Hij werd meteen naar het ziekenhuis overgebracht, maar kreeg een week later een nieuwe trombose. Sindsdien verbleef de man in het wzc Maria Rustoord van Ingelmunster.

Walter Boucquet in volle actie als wielrenner.
Walter Boucquet in volle actie als wielrenner.© BELGAIMAGE

Op zijn 29ste hing Walter de koersfiets aan de haak en werd hij handelsvertegenwoordiger bij het toenmalige veevoeders D’haeyere uit Meulebeke. Hij runde ook nog een tijdje het volkscafé De Driehoek in Meulebeke. Hij was daarnaast een tijdlang de bevlogen voorzitter van de wielerploeg Soenens-Germond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier