Oud gemeentehuis in Bellegem gesloopt

Redactie KW

Bellegemplaats oogt momenteel vreemd: het oude gemeentehuis staat er niet meer. Het gebouw maakt plaats voor een nieuwbouw met handelsruimte en twee flats.

Architectenbureau Vande Kerckhove uit Heule stond in voor het ontwerp. “In plaats van het oude gemeentehuis komt er een nieuw pand dat ongeveer dezelfde afmetingen zal hebben”, aldus medezaakvoerder Andie Decock. “Op het gelijkvloers komt er een handelsruimte, daarboven zijn er twee grote appartementen voorzien.”

“De handelsruimte is nog niet verhuurd”, is te horen bij bouwheer VV-Project uit Kortrijk. “Er zijn wel enkele kandidaat-huurders. Het gaat om een kleinhandel en een kantoorpraktijk. Ook de twee appartementen zullen verhuurd worden.” Aan de achterzijde van het terrein worden er ook twee parkeerplaatsen voorzien. “De koterijen zijn daarom ook afgebroken”, aldus nog de architect van avdk. “Die afbraak geeft ons bovendien de mogelijkheid om achteraan een beetje groen te voorzien. Als alles goed gaat, kan het gebouw in het voorjaar van 2015 worden opgeleverd.” (AXV- foto AXV)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier