Orthopedisch centrum Kortrijk zet deuren open

Redactie KW

Van 9 tot 13 maart vindt de Week van de Orthopedie plaats. AZ Groeninge organiseert daarom infosessies.

Twaalf artsen van het Kortrijkse ziekenhuis willen hun kennis en expertise delen met de doelgroep die daar het meest baat bij heeft – duizenden patiënten. Een week lang staat het doorgeven van informatie over orthopedische problemen centraal in een reeks infosessies die voor het eerst op dergelijke schaal georganiseerd worden in de regio.

Met deze infosessies, die vrij toegankelijk zijn, willen de artsen patiënten juist informeren. De verschillende sessies hebben telkens een gewricht als thema: heup, knie, voet, schouder, hand en elleboog. De sessies vinden plaats in het splinternieuwe auditorium het Notenhof van campus kennedylaan. Inschrijven is niet nodig. Naast het grote publiek mikken de West-Vlaamse artsen op kinesisten, huisartsen en ziekenhuisapothekers met een reeks gespecialiseerde symposia.

Medische fabeltjes

“Ondanks de uitgebreide informatie op internet zien we dat toch nog veel problemen minder goed bekend zijn of dat verkeerde informatie de ronde doet”, bevestigt Dirk Oosterlinck, diensthoofd van de dienst orthopedie. “Via infosessies willen we duidelijke informatie verschaffen en medische fabeltjes de wereld uit helpen.”

Naast de voordrachten kunnen geïnteresseerden tijdens de ‘week van de orthopedie’ informatie vinden in krantjes die ter plaatse beschikbaar zijn, of de tentoonstelling met films en demomodellen in het onthaal van de campussen kennedylaan en vercruysselaan bezoeken. (AXV)