Orthodoxe kerk krijgt nieuwe bestemming

Vader Andreas D'Hoe geeft uitleg aan enkele bezoekers van de orthodoxe kerk: Willy Barbier, Eric Coulier, Nadine Vercarre, Rosette Ureel en Gerard Vandamme. (Foto BVO)
Redactie KW

De buurtbewoners van de vroegere Sint-Godelievekerk hebben over het algemeen geen bezwaar tegen de nieuwe bestemming als orthodoxe kerk.

Onlangs werd de Sint-Godelievekerk aan op de hoek van de Goedheidstraat en de Nieuwpoortsesteenweg omgevormd van een traditionele rooms-katholieke kerk tot een orthodoxe kerk. De overdracht is het gevolg van het samengaan van de Sint-Godelieveparochie met de aanpalende Heilig Hartparochie. De orthodoxe gelovigen krijgen het kerkgebouw in erfpacht en wijden hun gebedshuis toe aan de heiligen Kyrillos en Methodios.

Opendeurdag

De orthodoxe gemeenschap in de Oostendse regio telt ongeveer 400 gelovigen, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Daarom organiseerde de orthodoxe kerk vandaag zaterdag 25 juli een opendeurdag. Vader Andreas verzorgde de rondleiding en na afloop kreeg iedereen een hapje en een drankje.

“Sinds de jaren zeventig woonde ik hier wekelijks de eucharistie bij”, zegt Iris Niville (79). “Mijn kinderen werden hier gedoopt, deden hun eerste communie en werden gevormd in de Godelievekerk. In de aanpalende zaal Zonnestraal beleefden we een mooie tijd met de bejaarden. Ik heb heimwee naar de tijd van toen, maar ben tevreden dat de kerk dienst blijft doen als een gebedshuis.”

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier