Organisatoren vrezen voor verkeerschaos tijdens Rally van Wervik

Voorzitter Filip Forrest en schepen Sanne vantomme voor de gesloten overweg op de hoek van de Stationsstraat en de Ommegangstraat. © LVW
Redactie KW

Dit weekend vindt de ’12 uren van Wervik’ plaats. Met een recordaantal deelnemers. Er zijn 140 auto’s ingeschreven. De servicezone is voor het tweede jaar op rij in het stadscentrum, wat vorig jaar een meevaller was. Probleem dit keer is dat door werken van Infrabel drie overwegen gesloten zijn.

De grote vraag is wat hiervan de impact op het verkeer zal zijn. “Ik vrees chaos, het zal druk zijn”, zegt voorzitter Filiep Forrest van autoclub Scuderia Vervica. “Eénmaal de rally is gestart, trekt het publiek naar de drie verschillende klassementsproeven”, zegt Filiep Forrest. “De echte liefhebbers blijven daar. Als de entourage van de rallyteams naar de servicezone komen, dan willen ze zo dicht mogelijk parkeren. Inzetten op randparkings heeft volgens mij weinig zin wegens ‘te ver’.”

Moeilijk parkeren

Op de gemeenteraad werd een mondelinge vraag van fractieleider Bercy Slegers (CD&V) over het parkingplan, het verkeerscirculatieplan en de bewegwijzering tijdens de ’12 uren van Wervik’ besproken. “Het zal inderdaad heel druk worden in het stadscentrum en zeker op de invalswegen naar het centrum“, aldus schepen van Mobiliteit Sanne Vantomme (N-VA). “Parkeren zal vooral op zaterdag moeilijk zijn, omdat er ook nog van alles te beleven valt in onze stad. Er komt bewegwijzering en de aanduiding van een parkeerroute. We raden de inwoners aan zoveel mogelijk te voet of per fiets naar het centrum te komen.”