Organisatoren Fiesta Europa niet langer welkom in Middelkerke

Redactie KW

Na een geschil over een podium stuurde de organisator een boos bericht de wereld in, waarna het conflict escaleerde.

Op de Zeedijk van Westende liep normaal sedert dinsdag Fiesta Europa, een evenement dat goederen en voeding uit Europa promoot tijdens een markt. De organisator plaatste dit jaar ook een podium met de bedoeling om er muzikanten te laten optreden, maar moest deze namiddag dit podium verwijderen op last van burgemeester Janna Rommel-Opstaele.

Dat was niet naar de zin van de organisator die dan prompt het podium verplaatste op een andere plek. Volgens de organisator was er geen vuiltje aan de lucht inzake reglementering en volgde hij gewoon alles wat toegelaten was in de vergunning. Hij stuurde dan ook een bericht de wereld in over ‘de idiotie op de Westendse dijk’. Hij stelde ook niet meer te willen komen naar Westende of Middelkerke.

Burgemeester: Een markt is een markt en geen muziekfestival

Burgemeester Janna Rommel-Opstaele reageert furieus en laat weten dat de organisatie niet meer welkom is, temeer er vorige maand in Middelkerke ook zaken werden vastgesteld die niet volgens afspraak waren verlopen.

“De vergunningsvoorwaarden zijn geschonden en er werd meer openbaar domein ingenomen dan voorzien”, aldus de burgemeester. “Tijdens de vele besprekingen was er geen sprake van een podium of optredens en het plaatsen van stoelen of tafels voor appartementsgebouwen. De organisator legde dit alles naast zich neer en dit noopte mij om op te treden. Naast het veiligheidsaspect is het ook belangrijk dat alle doelgroepen van de dijk kunnen genieten, ook de hardwerkende handelaars. Een markt is een markt en geen muziekfestival en zeker niet als er geen toelating is gegeven. Als de organisator zich houdt aan de afspraken kan er geen enkel probleem zijn.”

(PB/Foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier