Organisatoren Eurodog blikken terug op topeditie

Redactie KW

De organisatoren van de Eurodogshow, het jaarlijkse evenement in Kortrijk Xpo waar rashonden centraal staan en die dit jaar aan zijn 51ste editie toe was, blikken terug op een topeditie.

“Wij mochten afgelopen weekend niet minder dan 24.000 bezoekers verwelkomen op Eurodog”, vertelt Eurodog-woordvoerder Bruno Misselyn. “Ook wat het aantal vertegenwoordigde rassen betreft hoefden we niet onder te doen gezien tijdens de twee dagen van Eurodog 260 rassen vertegenwoordigd waren. De best vertegenwoordigde hondenrassen waren onder meer de Dobermann, de Belgische Herders, de Duitse doggen, de Berner Sennerhonden, de Huskys, de Teckels en de Engelse Staffordshire Terriers. Een van de items op onze Eurodog die steeds op heel wat bekijks kan rekenen is alvast de doggydans, iets dat ook tijdens deze editie terug is gebleken.”

Ook dit jaar werd opnieuw zondagnamiddag de grote finale van de wedstrijd Super Woef gehouden op de beurs. Onder de juryleden onder meer Margriet Hermans, Gil Claes, Donaat Deriemaeker, Mimi Smith en Jaak Pijpen. (NSK-foto NSK)