Organisatie komt centen tekort voor organisatie Heilig Bloedprocessie

02/05/17 om 19:50 - Bijgewerkt op 08/05/17 om 09:43

Om de processie blijvend te vernieuwen en de titel van Unesco Werelderfgoed te behouden, is bovendien een nieuwe structurele samenwerking met het stadsbestuur nodig.

Organisatie komt centen tekort voor organisatie Heilig Bloedprocessie

Dr. William De Groote, voorzitter van de vzw Heilig Bloedprocessie, slaat een noodkreet. Zijn vereniging heeft dit jaar 17.200 euro tekort voor de organisatie van 'Brugges Mooiste Dag'. Hij roept de Stad Brugge ter hulp. Om de processie blijvend te vernieuwen en de titel van Unesco Werelderfgoed te behouden is trouwens de komende jaren een nieuwe structurele samenwerking met het stadsbestuur nodig.

Het kostuumatelier heeft ter voorbereiding van de Heilig Bloedprocesssie, die op Hemelvaartdag donderdag 25 mei plaatsvindt, al zijn intrek genomen in de stadshallen op de Markt. "Wegens de afbraak van de Beurshalle en de opbouw van een nieuwe congreshal vertrekt de processie dit jaar en de volgende jaren van daar uit", zegt dr. William De Groote. Omdat er veel ruimte nodig is voor de kostuums, de attributen en de repetities, zullen ook lokalen in het Brugse Vrije op de Burg gebruikt worden. Er komt zelfs een tent voor de 70 schminksters op het binnenplein van de stadshallen.

Wat de financiering van de Heilig Bloedprocessie betreft, zitten de organisatoren met een tekort van 19.000 euro. dr. William De Groote legt uit : "De stad Brugge subsidieert voor 37.450 euro, de Confrérie past evenveel bij. Daarnaast geeft de Vlaamse Gemeenschap een toelage van 7.000 euro. Zo komen wij in totaal op 81.000 euro, maar de organisatie kost ons elk jaar grosso modo 100.000 euro. Concreet voor 2017 zitten wij momenteel met een tekort van 17.200 euro. Wij hopen dat de Stad bijspringt voor Brugges Mooiste Dag."

(SVK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!