Opvolging verzekerd bij de Ingelmunsterse brandweer

Diederik Vanderheeren (links), Bremer Theunis en Benny Uyttenhove (rechts) kwamen met hun jongste kindje naar de brandweerkazerne. (Foto FODI) © (Foto FODI)
Redactie KW

In ruim één jaar tijd kwam de ooievaar langs bij liefst vier brandweerlieden en mochten ze met doopsuiker rondgaan in de brandweerkazerne. Diederik Vanderheeren, Benny Uyttenhove, Bremer Theunis en Dries Desmet werden alle vier papa van een gezonde baby. Is de toekomst verzekerd voor ons brandweerkorps?

Diederik (38), samenwonend met Nimshi Verscheure, woont in de Doelstraat. Ze hebben twee kinderen: Fenne (bijna vier jaar) en dochter Yuna (geboren op 24 februari 2017). Diederik is beroepshalve werkzaam in de Sint-Jozefskliniek in Izegem, waar hij verantwoordelijk is voor het onderhoud en herstel van medische apparatuur. In zijn vrije tijd speelt hij competitie tafeltennis en werkt hij al 20 jaar als vrijwillig brandweerman. Sinds kort is hij ook lid van het lokale N-VA-bestuur, waarbij hij verantwoordelijk is voor de ledenwerving.

Benny (37) woont eveneens in de Doelstraat. Op 17 augustus eerstkomend stapt hij in het huwelijksbootje met Lindsay Debruyne. Ze hebben drie kinderen: Mathis (12), Amaryllis (bijna 3) en Mauris (8 augustus 2017). Benny werkt als elektro-mechanicus. Zijn hobby’s zijn fietsen, bezig zijn met de kinderen en de brandweer. Sinds januari 2017 is hij in opleiding. Nu is hij stagiair-brandweerman.

Brave baby’s

Bremer (29) woont in de Jan Breydelstraat. Sinds februari 2017 is hij verloofd met Sharon Cool. Sinds eind september 2017 wonen ze officieel samen. Sharon heeft drie kinderen uit vorige relaties: Emma (13), Stan (10) en Lily (4). Ze hebben ook samen een kindje Leon, dat op 10 november 2017 het levenslicht zag. Bremer werkt sinds kort als beroepsambulancier in de hulpverleningszone Fluvia. Zijn hobby’s zijn vooral tijd spenderen aan de kinderen en de vrouw. Is er tijd vrij, dan probeert hij te sporten. Sinds 2011 is Bremer aangesloten als vrijwillig brandweerman. Twee jaar later begon hij als ambulancier. Sinds zijn geboorte groeide hij op met de brandweer. Zowel zijn vader als oom waren actieve brandweermannen. Hij kwam bijna elke dag naar het brandweerarsenaal, naar Sonja en wijlen Freddy. Het kon niet anders dat ook hij brandweerman zou worden, het zat al in de genen.

“Het is altijd leuk om je hobby te delen met je kinderen”

Volgens Diederik is Yuna een flinke slaper. “Hoewel ze er ‘s morgens altijd vroeg bij is, gunt ze ons toch een ononderbroken nachtrust. Dat geldt ook voor onze zoon Fenne. Of ze later bij de brandweer mogen komen? Ik zal ze zeker niet pushen om dat te doen. Ze zullen beiden de vrije keuze hebben net zoals ik die ooit heb gekregen. Het is zeker niet evident om alle huidige opleidingen te volbrengen. Er wordt veel verwacht van de hedendaagse brandweervrijwilliger. Ze moeten het in de eerste plaats zelf willen doen en niet om hun papa een plezier te doen. Mochten ze toch de keuze maken om bij de brandweer te komen, dan zal ik daar uiteraard trots op zijn net zoals de kids nu trots zijn op hun papa en opa die ook bij de brandweer zijn”, zegt Diederik die zelf bij de brandweer terechtkwam door vader Lionel. In november komt Lionel er 65. Daarmee is hij de oudste van het korps en ook iemand die nog altijd actief is.

Eigen weg

Benny wist geen kwaad woord te vertellen over baby Mauris. “Het is een heel brave baby. Er komen enkel traantjes wanneer hij honger heeft of als hij moe is. Ik zou zeker heel trots zijn mocht hij in mijn voetsporen treden. Het is altijd leuk om je hobby te delen met je kinderen. Dat is echter nog toekomstmuziek, maar stiekem hoop ik er wel op. Belangrijker is echter dat hij zijn eigen weg kiest in het leven”, bekent Benny.

Leon Theunis zag het levenslicht op vrijdag 10 november 2017 in AZ Delta Campus Brugsesteenweg in Roeselare. “Leon is ook een brave baby, maar hij heeft veel last van krampjes en zijn verborgen reflux. In het begin waren het daardoor soms lastige nachten. Nu zijn die problemen al verbeterd en kunnen we al een nachtje doorslapen. Samen met zijn tutje en flokje valt hij makkelijker in slaap na zijn voedingen. Misschien zal hij ooit in mijn voetsporen treden, ik zou dat supergraag hebben. Het zou mij heel trots maken, maar het wordt zijn eigen keuze. Ik zal hem niet dwingen. Leon zal zelf wel zijn eigen leventje proberen uit te bouwen. Hoort de brandweer daar ook bij, zoveel te beter maar dat hoeft niet per se.”

Brandweerman Dries Desmet werd op 25 maart 2018 eveneens papa. Hij kon echter niet op de afspraak zijn wegens het Labadouxfestival waar hij instond voor de veiligheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier