Opvallend weinig vluchtelingen aan Stella Mariskerk in Zeebrugge

Maandag was het opvallend rustig. © JVM
Redactie KW

Maandagmorgen was het in vergelijking met andere dagen opvallend rustig aan de Stella Mariskerk in Zeebrugge. Vermoedelijk zit de schrik er goed in bij heel wat vluchtelingen, nadat 21 Iraniërs afgelopen vrijdagochtend werden opgepakt.

Voor het ontbijt aan de Stella Mariskerk in Zeebrugge dagen normaal gezien elke dag tientallen migranten op. Maar vanochtend stonden er slechts een handvol mensen aan te schuiven. Dat is waarschijnlijk te wijten aan de politieacties van vrijdagochtend. Toen werden 21 Iraniërs opgepakt en werden hun persoonlijke bezittingen in opdracht van de politie opgehaald door de vuilnisdienst. De vluchtelingen werden overgeleverd aan de Dienst Vreemdelingenzaken. En ondanks de oproepen van de politie om transmigranten niet verder te ondersteunen blijven de vrijwilligers van de kerk zich inzetten voor vluchtelingen. Zo werden vanmorgen opnieuw plastieken zeilen, slaapzakken en warme kleren uitgedeeld.

Intussen is De Kerk van plan om binnenkort een infopunt voor vluchtelingen en transmigranten op te starten. De vrijwilligers willen op die manier de vluchtelingen nog verder ondersteunen en bemoedigen. Migranten zullen er terecht kunnen voor juridische bijstand, elementaire medische voorzieningen en sanitaire installaties.

(RC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier