Opvallend beeld van kunstfotografe Sylvia Konior in Tielts zwembad

Deze foto werd in het zwembad van Tielt genomen in de reeks 'Achter het gordijn' (GF)
Lieven Vancoillie

Dit beeld verscheen op Facebook : een vrouw in boerka op de springplank van het zwembad in Tielt.

Sylvia Konior, een kunstfotografe uit Doomkerke die in 2013 nog met een naakt zelfportret in Snoecks 2013 stond, laat weer van zich horen. In de reeks ‘Achter het gordijn’ nam ze onder meer een foto van een vrouw in een boerka in het zwembad van Tielt. “Nee, dit is geen trucage. Ik wil met beelden mijn mening verkondigen. Of dat choqueert ? Kunst is een vrij rekbaar begrip”, zei ze eerder.

De Tieltse sportschepen Simon Bekaert (SP.A) heeft er geen enkel probleem mee dat ze zo’n kunstfoto in het zwembad van Tielt heeft gemaakt. “Ze staat bekend om haar kunstfoto’s waarmee ze inspeelt op maatschappelijke debatten en graag wat choqueert. Ik zou haar wel niet aanraden om hiermee daadwerkelijk van de springplank in het water te springen. Dat zou niet erg veilig zijn. Wat haar achterliggende boodschap met deze foto precies is, weet ik niet.”

Nog dit. De dresscode in het zwembad van Tielt is niet anders dan elders. Voor mannen enkel zwembroeken, geen lange shorts. Voor vrouwen een badpak of bikini.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier