Optima Lendelede neemt afscheid van Charlotte Sider

Foto WVS
Redactie KW

Woensdagavond hadden de speelsters van het Dames A-team van Optima Lendelede een verrassingsfeestje voor Charlotte Sider in elkaar geboktst. De 23-jarige Canadese, die al het het seizoen meespeelt in Liga B, moet per direct uit ons land vertrekken en stapte donderdag 10 maart op het vliegtuig.

Woensdagavond 9 maart lokte Joost Kerckhof, bij wiens gezin Charlotte Sider al die tijd inwoonde, de Canadese naar de Lendeleedse sporthal. Groot was haar verrassing toen haar teamgenotes haar zaten op te wachten. Met een glaasje cava werd ze uitgewuifd, want donderdagmorgen moest zal op het vliegtuig naar Toronto stappen.

Een kleine reconstructie. Vorig seizoen promoveerde het eerste damesteam van Lendelede uit eerste divisie naar Liga B. In de zoektocht naar versterking kijkt damesverantwoordelijke Joost Kerckhof al even over de Nederlandse grens, maar uiteindelijk komt dé transfer van de andere kant van de wereld. Charlotte Sider is op dat moment een receptie-hoekspeelster die in haar universitaire team en het beachvolleycircuit de nodige strepen heeft verdiend.

Charlotte zelf vindt het uiteraard spijtig dat ze inderhaast moest vertrekken. “Voor mij is dit een zeer verrijkende ervaring. Ik had natuurlijk graag hier het seizoen afgemaakt, maar dat zit er jammer genoeg niet in. Ik zal hier vooral mijn teamgenotes missen. Het is best wel een unieke club. ‘One team’ noemt men het hier, maar dat is ook zo. Alle ploegen hangen goed aan elkaar. Dit afscheidsfeestje is natuurlijk prettig. In het halve jaar dat ik hier nu geweest ben, heb ik toch wat van het land kunnen zien. Enkele mooie steden als Brugge en Antwerpen. Maar ik heb vooral veel gastvriendelijke mensen ervaren.”

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier