Opstart opvangcentrum Diksmuide voorlopig ‘on hold’

Redactie KW

Het is echter niet uit te sluiten dat het dossier in de toekomst toch weer wordt heropgestart, zo meldt het stadsbestuur van Diksmuide maandag.

In oktober 2015 kreeg het stadsbestuur van Diksmuide bericht dat het voormalige Financiëngebouw langs de Woumenweg als opvangplaats voor 235 oorlogsvluchtelingen zou worden ingericht. Later werd dit cijfer teruggebracht tot 180 opvangplaatsen. “Gezien de verminderde instroom sinds januari dit jaar is ook de nood aan bijkomende opvangplaatsen afgenomen”, meldt Diksmuide maandag in een persbericht.

“Het Rode Kruis en Fedasil hebben ons inmiddels bevestigd dat het project voor het opvangcentrum in Diksmuide ‘on hold’ wordt geplaatst. Er wordt voorlopig geen initiatief genomen om het gebouw klaar te maken om als opvangcentrum te functioneren,” aldus burgemeester Lies Laridon.

“Hoe de instroom verder zal verlopen is momenteel niet geweten. De instroom van asielzoekers kan heel erg fluctueren en is onvoorspelbaar. Een heropstart van het dossier is dus niet uitgesloten”, klinkt het nog in het persbericht.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier