Opschorting van straf voor leerlingenbegeleider van school in Menen na pikante chatsessies

Redactie KW

Een 31-jarige leerlingenbegeleider van VTI Sint-Lucas in Menen krijgt van de rechter in Kortrijk geen straf voor pikante chatsessies met een 16-jarige leerlinge.

De rechter achtte het wel bewezen maar gaf hem de gunst van de opschorting. Op vandaag is hij nog altijd preventief geschorst.

Begin dit jaar stapte de moeder van een 16-jarige leerlinge naar de directie van de school en de politie. Haar dochter zat met zichzelf in de knoop. Oorzaak? Heel expliciete chatsessies met de leerlingenbegeleider uit Wevelgem. Tijdens die chatsessies wisselden het meisje en de opvoeder via Facebook Messenger onder meer naaktfoto’s uit. De directie greep meteen in en legde de opvoeder een preventieve schorsing op. Voor de rechter moest de Wevelgemnaar zich verantwoorden voor het bezit van kinderporno en het aanzetten tot ontucht of prostitutie. Zowel de moeder van het slachtoffer als VTI Sint-Lucas stelden zich burgerlijke partij. De school vroeg en kreeg een symbolische schadevergoeding van één euro voor de (imago-)schade die de school leed.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier