Oproep aan alle motorliefhebbers om massaal begrafenis van het koppel verongelukte motorrijders bij te wonen

Jacqueline en Werner, het betreurde koppel © TL
Redactie KW

De nabestaanden van het koppel motorrijders uit Jabbeke dat afgelopen weekend om het leven kwam, doet een emotionele oproep. Ze willen zoveel mogelijk motards op de uitvaart van hun ouders. “Zo wilden ze het zelf”, zeggen hun dochters.

Aan alle motorrijders, kom alstublieft massaal naar de begrafenis van mijn ouders.” Belle en Carmen van Praet uit Lissewege en Eernegem hopen om de laatste wens van hun overleden ouders woensdag nog in te willigen. “Mama had ooit gezegd dat ze – als er ooit iets zou gebeuren – graag naar haar laatste rustplaats begeleid zou worden door een stoet motorfietsen. Ik hoop dat we haar dat woensdag nog zullen kunnen geven.”

Werner van Praet (56) en Jacqueline Vanhessche (61) uit Jabbeke kwamen zondag om het leven bij een ongeval in Elverdinge. De twee waren er met de moto op uit getrokken toen het in een bocht mis ging. Werner verloor de controle over het stuur en ze belandden met hun moto in de gracht. Vermoedelijk raakten ze gekneld tussen de motorfiets en de gracht. Ze overleefden het ongeval allebei niet.

Liefde en passie voor de motor

Oproep aan alle motorliefhebbers om massaal begrafenis van het koppel verongelukte motorrijders bij te wonen

De nabestaanden proberen zich te troosten met het idee dat het koppel ging terwijl ze hun voornaamste hobby aan het uitoefenen waren. “Het waren motards in hart en nieren“, zegt dochter Belle. “Mooi weer was voor hen altijd “motorweer”. De winter was voor hen een ramp, want dan konden ze niet met de moto gaan rijden. “Samen uit, samen thuis” was zo’n beetje hun motto. Nu zijn ze samen heen gegaan ook. Terwijl ze hun grootste passie beoefenden.”

Net die liefde voor de motorfiets wil dochter Belle nu ook tijdens de uitvaart in de verf zetten. Zij lanceert dan ook een oproep naar alle motards uit de buurt om woensdag om 10.30 uur naar de uitvaartplechtigheid bij het uitvaartcentrum Tavernier in Jabbeke af te zakken. Van daaruit zouden Werner en Jacqueline door een stoet motorfietsen naar hun laatste rustplaats begeleid worden.

“De motorclub Vrijbos – waar ze allebei lid van waren – zal alleszins met heel wat leden aanwezig zijn”, zegt Belle. “Maar ik hoop dat er nog wat meer motards ook de tijd willen en kunnen vinden om mijn ouders hun laatste wens in te willigen. De moto was voor hen meer dan gewoon een hobby, het was een passie en zelfs een levensstijl.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier