Oppositie wil extra parkeerplaatsen aan de bouwput op marktplein in Harelbeke

De schets met de bijkomende parkeerplaatsen aan de linkerkant
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad in Harelbeke maandagavond hield Francis Pattyn (CD&V) een pleidooi voor bijkomende parkeerplaatsen op het marktplein.

“Iedereen weet dat er grote nood is aan extra parking. In welke stad is het mogelijk om een bouwput in het centrum maanden te laten liggen? De werken liggen al meer dan een maand stil. Ik stelde al voor om de hekken dichter bij de put te plaatsen om zo extra parkeerplaatsen te voorzien tot aan de volgende werken.” Het oppositieraadslid duidde op een foto aan waar hij die extra parking gerealiseerd wil zien.

Schepen van Openbare Werken Patrick Claerhout (N-VA) repliceerde : “De werken liggen helemaal niet stil. Momenteel zijn de nutswerken aan de gang. Het af- en aankoppelen van die leidingen zijn wat minder zichtbaar. We proberen bijkomende parking te realiseren aan de kant van de Parette, aan de school. De huidige vroem- en zoenzone zouden we anders willen inrichten zodat er extra parkeerruimte zal zijn. Op de werken zit geen vertraging, enkel de Leiewerken zelf kennen een beetje vertraging.”

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier