Oppositie wil extra parkeerplaatsen aan de bouwput op marktplein in Harelbeke

19/06/17 om 21:23 - Bijgewerkt om 21:23

Tijdens de gemeenteraad in Harelbeke maandagavond hield Francis Pattyn (CD&V) een pleidooi voor bijkomende parkeerplaatsen op het marktplein.

Oppositie wil extra parkeerplaatsen aan de bouwput op marktplein in Harelbeke

"Iedereen weet dat er grote nood is aan extra parking. In welke stad is het mogelijk om een bouwput in het centrum maanden te laten liggen? De werken liggen al meer dan een maand stil. Ik stelde al voor om de hekken dichter bij de put te plaatsen om zo extra parkeerplaatsen te voorzien tot aan de volgende werken." Het oppositieraadslid duidde op een foto aan waar hij die extra parking gerealiseerd wil zien.

Schepen van Openbare Werken Patrick Claerhout (N-VA) repliceerde : "De werken liggen helemaal niet stil. Momenteel zijn de nutswerken aan de gang. Het af- en aankoppelen van die leidingen zijn wat minder zichtbaar. We proberen bijkomende parking te realiseren aan de kant van de Parette, aan de school. De huidige vroem- en zoenzone zouden we anders willen inrichten zodat er extra parkeerruimte zal zijn. Op de werken zit geen vertraging, enkel de Leiewerken zelf kennen een beetje vertraging."

(MV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!