Oppositie tegen minder zakgeld voor bewoners van OCMW-woonzorgcentra in Menen

Redactie KW

Elke week naar de kapper, een bezoekje aan de pedicure, je kleinkind trakteren in de cafetaria… Voor de bewoners van de OCMW-woonzorgcentra wordt volgens SP.A/Groen het vanaf 1 oktober rekenen en tellen om maandelijks rond te komen.

“Vanaf 1 oktober verlaagt de meerderheid het zakgeld van de bewoners van 120 euro naar 91,43 euro. Het vakantiegeld daalt van 160 euro naar 91,43 euro. En het eindejaarsgeld van 160 euro valt weg”, vertelt Patrick Roose (SP.A-Groen). Hij noemt het een opdoffer voor de Meense zorgbehoevende bejaarden.

KB van 2004

OCMW-voorzitter Renaat Vandenbulcke (N-VA) bevestigt dat het zakgeld voor bejaarden die een beroep doen op het OCMW zal dalen. Hij ontkent dat de bewoners minder geld zullen overhouden. “Vroeger kregen ze 120 euro maar daarvan werden de medische kosten afgetrokken. Concreet hield dat in dat sommige bewoners na aftrek veel minder over hadden dan de 91,43 euro die ze nu zullen krijgen.” Renaat Vandenbulcke beroept zich op een Koninklijk Besluit van 2004 waarin staat dat de bewoners maximaal 91,43 euro zakgeld mogen krijgen en dat medische kosten als opleg voor dokter, specialist, tandarts, ziekenhuis en apotheekonkosten niet meer in rekening gebracht mogen worden.

(Lien – foto a-WO)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie