Oppositie Middelkerke wil duidelijkheid over bouwplannen op site Zon & Zee

© Matthias Feyen
Redactie KW

Volgens het gemeenteraadslid leert de studie van het dossier enerzijds en bepaalde beweringen van de bouwpromotor tijdens de bewonersvergadering anderzijds dat er op de site 750 woonentiteiten zullen bijgebouwd worden.

De gemeenteraadsleden buigen zich donderdagavond over een agenda met 17 dagordepunten, waaronder de toekenning van de eretitel van ere-gemeenteraadslid aan Gerard Soete. Aan de gemeenteraad wordt eveneens gevraagd om de strandconcessie 2018-2026 goed te keuren. Daarin wordt voor die periode onder meer bepaald wat mag en niet mag op het strand. Ook de definitieve vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Rauschenbergplein’ staat op de agenda.

Zoals steeds laat de oppositie zich verre van onbetuigd wat de mondelinge vragen betreft. Zo wil Tom Dedecker (LDD) meer duidelijkheid over de bouwplannen op de site Zon & Zee. Volgens het gemeenteraadslid leert de studie van het dossier enerzijds en bepaalde beweringen van de bouwpromotor tijdens de bewonersvergadering anderzijds dat er op de site 750 woonentiteiten zullen bijgebouwd worden. “Uit de studie blijkt trouwens ook dat de appartementen zo maar eventjes zes verdiepingen hoog zullen zijn”, aldus Tom Dedecker die ook meer uitleg wil over een eventuele overname van de concessie voor de strandbar La Terrazza.

(DVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier