Oppositie Heuvelland hekelt verlies subsidies

Redactie KW

Op de gemeenteraad van maandagavond noemde CD&V-fractieleider Bernard Heens het verlies van 60.000 euro voor de uitbreiding van OC De Klaverhulle in Wijtschate ‘amateuristisch’.

CD&V had het verslag van het managementteam van het Leader-comité gelezen en kwam tot de conclusie dat de daling van de subsidies van 200.000 euro naar 137.500 euro de schuld van het gemeentebestuur is. “Ik kan niet anders dan concluderen dat de gemeente 60.000 euro heeft verloren doordat het gemeentebestuur een beetje amateuristisch tewerk is gegaan”, aldus CD&V-fractieleider Bernard Heens. “In de motivering heeft het Leader-comité het over gegevens die ze opvroeg maar niet heeft gekregen. Zo had het Leader-comité een nieuwe raming gevraagd, maar niet gekregen. Hoe komt dat?”

“De raming was nog niet klaar, dus we konden dat onmogelijk doorgeven. Ik vind dat niet amateuristisch. We gaan voor een beperkte uitbreiding met de financiële middelen die we ter beschikking hebben. Een project financieel laten ontsporen zoals De Galoye, dat is amateuristisch”, antwoordde een geïrriteerde schepen Wieland De Meyer (Gemeentebelangen)..

“Als je drie keer totaal verschillende oppervlakte van de uitbouw – van 75 tot 285 m² – doorgeeft is het niet verwonderlijk dat het managementteam van het Leader-comité een nieuwe raming vraagt”, aldus Bernard Heens. “Dat was bovendien niet de enige opmerking in het verslag. De kwaliteitskamer had blijkbaar ook een paar opmerkingen geformuleerd en bepaalde oplossingen voorgesteld, maar daar is de gemeente niet op ingegaan. We hadden jullie gewaarschuwd dat dit een dossier was dat je nauwlettend moest opvolgen.”

“Er werd inderdaad een kwaliteitstraject voorgesteld, maar we stonden onder grote tijdsdruk. We hebben gezegd: sorry, we hebben geen tijd voor jullie kwaliteitstraject”, aldus Wieland De Meyer.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier