Opnieuw zeer veel transmigranten gesignaleerd rond snelwegparking in Jabbeke

20101011 - JABBEKE, BELGIUM: Illustration picture at the start of a special police control action 'Hermes' to detect illegals trying to reach the United Kingdom, at a parking lot along the highway in Jabbeke, Monday 11 October 2010. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK © a-BELGA
Redactie KW

Dinsdagmorgen werden in Gistel 14 personen aangetroffen in een koeltransport, dat niet in werking was. Het ging overwegend over mensen uit Irak.

De chauffeur van het koeltransport bleek zijn nachtrust te hebben genomen op de parking van Jabbeke. De binnenkant van de deuren van het koeltransport waren beschadigd, net als de isolatie.

Maandagavond waren al groepen van 11 en 20 transmigranten gesignaleerd, die over de brug wandelden en zo naar de snelwegparking van Jabbeke trokken. In de nacht van dinsdag op woensdag werden opnieuw grote groepen transmigranten gesignaleerd rond de snelwegparking van Jabbeke. Enkele uren later werden 12 personen uit Irak aangetroffen in een bushokje in Jabbeke.

“Het is duidelijk dat smokkelorganisaties opnieuw actief zijn rond de parking van Jabbeke, waarbij zij hun vluchtelingen naar de parking sturen om op vrachtwagens gestopt te worden”, aldus het parket.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier