Opnieuw vier hooligans van Club Brugge opgepakt

Redactie KW

In het onderzoek naar een vechtpartij na de voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en het Italiaanse SSC Napoli zijn opnieuw vier verdachten opgepakt.

Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De hooligans zullen voor de onderzoeksrechter geleid worden.

Op 26 november 2015 trok een groep van ruim 30 Brugse risicosupporters naar de Eiermarkt in het centrum van Brugge. Daar gingen ze ongeveer een uur na de wedstrijd een vijftal Italiaanse fans te lijf. Eén bezoekende supporter liep ernstige verwondingen op. De bewuste Europa League-wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli had die avond door de terreurdreiging trouwens plaatsgevonden achter gesloten deuren.

Wapens bij één verdachte

Aan de hand van camerabeelden en getuigenverklaringen kwamen tijdens het onderzoek van de politie acht verdachten in beeld. Donderdagochtend werden in Brugge, Vlaams-Brabant en Limburg huiszoekingen gehouden bij de verdachten. De acht Club-supporters werden aangehouden en verschijnen dinsdag voor de raadkamer.

Maandagochtend zijn in hetzelfde onderzoek opnieuw vier huiszoekingen uitgevoerd. Dat leidde opnieuw tot vier arrestaties van risicosupporters. Bij één van de verdachten werden wapens aangetroffen. De onderzoeksrechter beslist later over hun eventuele aanhouding.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier