Opnieuw heibel rond hondenfokkerij My Sweet Puppy in Westrozebeke

Redactie KW

Een groep Nederlandse vrijwilligers wilde de dieren meenemen naar nieuwe meldingen van verwaarlozing.

Heel wat tumult opnieuw donderdagnamiddag rond hondenfokkerij My Sweet Puppy langs de Poelkapellestraat in Westrozebeke. Hobbyfokker Matthias Van Hoof en de gerante wilden er met de hulp van een groep vrijwilligers van de Nederlandse Stichting Dierenbemiddeling Europa, de honden komen ophalen.

“De dieren worden sinds kort weer verwaarloosd“, klinkt het bij de gerante. “Ikzelf ben eigenares van de dieren en wil dan ook de drieëndertig dieren verkopen aan de Nederlandse vereniging. Zij kunnen die dan op hun beurt een nieuwe thuis geven.”

Terwijl de vrouw donderdagnamiddag zelf haar kat stuurde naar de villa, was ze wel aanwezig om de Nederlandse dierenactivisten te steunen. De Slovaakse eigenaar van de villa en hondenfokkerij langs de Poelkapellestraat wou donderdagmiddag zijn poorten echter niet openen voor de Nederlandse dierenliefhebbers. Hoewel die ‘s middags contracten hadden getekend met de gerante om de honden over te nemen, kregen ze de dieren niet mee. De politie zorgde ervoor dat alles rustig bleef.

Onlangs kwam de hondenfokkerij nog in het nieuws omdat dieren er zouden verwaarloosd worden. Toen was er volgens de gerante echter geen vuiltje aan de lucht en eind maart kreeg My Sweet Puppy nog een officiële erkenning van de Vlaamse Overheid. “De laatste maand werden de dieren er echter opnieuw verwaarloosd”, aldus de gerante.

(BF – Foto JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier