Opnieuw drie hooligans van Club Brugge vrijgelaten

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft drie verdachten vrijgelaten voor hun rol in een vechtpartij na de voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en het Italiaanse SSC Napoli. In het dossier zitten nog drie hooligans in de cel.

Op 26 november 2015 trok een groep van ruim 30 Brugse risicosupporters naar de Eiermarkt in het centrum van Brugge. Daar gingen ze ongeveer een uur na de wedstrijd een vijftal Italiaanse fans te lijf. Hierbij liep één Italiaan ernstige verwondingen op. Het gaat om Antonio T., een politieman die als supporter was meegereisd naar Brugge. De bewuste Europa League-wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli had die avond door de terreurdreiging trouwens plaatgevonden achter gesloten deuren.

Aan de hand van camerabeelden en getuigenverklaringen kwamen tijdens het onderzoek van de politie acht verdachten in beeld. Vijf van hen werden dinsdagavond al vrijgelaten door de raadkamer.

Vrij onder voorwaarden

Ondertussen waren nog drie hooligans aangehouden voor hun rol in het dossier. Twee Kempenaars en een man uit Veurne gaven toe dat ze die bewuste avond aanwezig waren, maar ontkennen dat ze klappen uitdeelden. “Mijn cliënt heeft een blanco strafblad en vast werk in de Antwerpse haven. Deze vrijlating onder voorwaarden lijkt me dan ook logisch”, aldus meester Klaas Denoulet, raadsman van één van de verdachten.

De raadkamer legde de vrijgelaten verdachten wel strenge voorwaarden op. Zo mogen ze bijvoorbeeld van twee uur voor, tot twee uur na elke wedstrijd van Club Brugge, hun woning niet verlaten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier