Opnieuw avontuurlijke mountainbikerit in Beveren-Roeselare

Vlnr. Voorzitter Johan Lanckriet, Katrien Vanbrabant als verantwoordelijke voor de damesploeg en secretaris Roger Vanparys. © Kim Thys
Redactie KW

Op zaterdag 5 november organiseert wielertoeristenclub WTC Beveren Sportief voor de vijfde keer op rij een avontuurlijke mountainbikerit, met vertrek en aankomst aan de Nieuwe Deure in Beveren-Roeselare.

“Het parcours werd aangepast, zodat de authentieke fietsliefhebber zich helemaal kan uitleven”, zegt voorzitter Johan Lanckriet.

De deelnemers kunnen kiezen uit vier verschillende afstanden: een parcours van 17, 27, 36 of 50 kilometer leidt de wielerliefhebber door de mooiste plekjes van Roeselare, Gits, Lichtervelde en Ardooie. “We hebben dit jaar meer dan anders gezorgd voor doortochten door enkele bossen, technische stukken en doorgangen over privéterreinen”, zegt secretaris Roger Vanparys.

“De trekpleister van het parcours is dit jaar de passage over het cyclocrossparcours in Ardooie”, zegt voorzitter Johan Lanckriet. “Een mountainbiker is op de eerste plaats toch ook een natuurliefhebber. Daarom wilden we dit jaar ook meer de focus leggen op de mooiste natuurplekjes in onze streek. Verder worden de deelnemers in de watten gelegd met een hapje en een drankje en zijn er ook mooie prijzen te winnen.”

Wie wil deelnemen kan zich ter plaatse inschrijven. Wie aangesloten is bij een wielerbond betaalt een democratische prijs van 3 euro, niet-aangeslotenen kunnen deelnemen vanaf 5 euro. (KT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier