Oplossing in zicht voor frituur op de markt van De Panne

© MM
Redactie KW

De uitbater van de frituur zou bereid zijn om een mobiele frituur uit te baten op de hoek van de markt.

Op 1 oktober 2017 besliste het gemeentebestuur van De Panne om een einde te maken aan de concessie tussen de gemeente en Jurgen Gevers, die uitbater van de frituur op de markt van De Panne. De rechter in Veurne besliste echter om die beslissing te schorsing en ging dinsdag ter plaatse een kijkje nemen. Beide partijen waren daarbij aanwezig. De gemeente De Panne werd vertegenwoordigd door burgemeester Ann Vanheste (D.A.S.), schepen van Openbare Werken Johan Blieck (CD&V Plus) en diensthoofd ruimtelijke ordening Wim Morel met advocaat Nicolas Vanspeybrouck. Frituuruitbater Jurgen Gevers en meester Ines Vandevelde stonden aan de andere kant.

Eigendom van gemeente?

Jurgen Gevers zou bereid zijn een mobiele frituur uit te baten op de hoek van de markt voor hotel Mon Bijou. “Wij zijn daar niet tegen”, reageert burgemeester Ann Vanheste. “We hadden vier plaatsen voorgesteld: voor Belgacom, voor het park, voor slagerij Dequeecker en voor hotel Mon Bijou, maar wel aan de overkant. Zolang de frituur maar niet in het midden van de straat staat, staan wij open voor elke aanvaardbare oplossing. Het probleem is dat die beslisssing niet van ons alleen afhangt. Er spelen veel factoren mee. Zo moet eerst onderzocht worden of het stukje grond voor hotel Mon Bijou eigendom is van de gemeente of van het hotel.”

“Er moet ook nagekeken worden welke vergunningen nodig zijn. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat er een omgevingsvergunning vereist wordt”, vult advocaat Nicolas Vanspeybrouck aan. De rechter wil op 25 januari over al die informatie beschikken. Op die dag wordt de zaak in de rechtbank ten gronde gepleit en wordt een conclusietermijn vastgelegd. De rechter zal dan wellicht ook de datum meedelen waarop zij haar vonnis in deze zaak zal vellen.

(MM)

Voorbereidende werken gestart

Oplossing in zicht voor frituur op de markt van De Panne
© JT

Woensdag is een firma gestart met het aanbrengen van het materiaal om de bomen te rooien die op de markt van De Panne staan. Vanaf volgende week kunnen de werken dan starten voor de heraanleg van het marktplein. De werken om de markt in een nieuw kleedje te steken zullen 1,8 miljoen euro kosten.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier