Oplossing in de maak voor defecte reddingsboot

04/04/17 om 09:11 - Bijgewerkt om 09:54

Er is een oplossing gevonden voor de motorproblemen van reddingsboot De Straffe Hendrik van de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst.

Oplossing in de maak voor defecte reddingsboot

De Straffe Hendrik kan binnenkort terug uitvaren. © vbzr.net

De reddingsboot is al enkele maanden defect en heeft een nieuwe motor nodig. Al snel sprong Blankenberge in de bres voor de zeeredders. Door middel van crowdfunding werd op die manier heel wat geld ingezameld om de kostprijs te drukken. Toch krijgt de VBZR nu steun uit onverwachte hoek. "De collega's van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij boden ons een oplossing aan. Ze gaan van hun twee oudste reddingsboten één maken, waardoor er motoren vrijkomen. Identiek dezelfde zoals wij nodig hebben om de Straffe Hendrik weer operationeel te maken", zegt voorzitter Joeri Vermoere. "We hebben de occasiemotoren aangekocht en halfweg mei zouden ze beschikbaar moeten zijn. We hopen tegen het zomerseizoen terug volledig operatief te zijn."

In de tussentijd kreeg De Straffe Hendrik al een nieuw laagje verf en werden kleine andere aanpassingen gedaan om de boot nog veiliger te maken. In de tussentijd hoeft er niet gevreesd te worden. De VBZR beschikt nog steeds over een tweede reddingsboot om in noodsituaties te kunnen ingrijpen.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!