Opletten voor vallende kerstballen in Blankenberge

In Blankenberge is het opletten geblazen voor vallende kerstballen. © WKE
Redactie KW

“Dure kerstverlichting blijft haar ballen verliezen”, meldt gemeenteraadslid Tanguy Veys (Vlaams Belang) nadat er in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw een paar kerstballen sneuvelden in de Blankenbergse binnenstad.

De stad Blankenberge investeerde dit jaar voor meer dan 600.000 euro in nieuwe kerstverlichting waaronder 15 kilometer ledslingers en een 40-tal overspanningen in de binnenstad. Maar blijkbaar is ze dus niet in alle omstandigheden even weerbestendig, hoewel die voorwaarde nochtans expliciet vermeld wordt in het contract met de leverancier.

“Alle geplaatste kerstverlichting dient bestand te zijn tegen rukwinden tot 100 km/u, de geplaatste tubelights, slingers, ornamenten, panelen en motieven dienen hoe dan ook op hun oorspronkelijke bevestigingsplaats te blijven”, staat onder de contractuele verplichtingen te lezen. En dat blijkt dus alvast niet het geval met de lichtarmaturen in de binnenstad. Ditmaal gingen de ballen aan het rollen in de Generaal Lemanstraat, maar half november kwamen er ook in de Kerkstraat en de Weststraat al verschillende kerstballen los door de wind.

Het stadsbestuur sloot met leverancier Lux, een firma uit Zedelgem, een contract af voor vier jaar. Voor de aankoop van de kerstverlichting en ornamenten betaalde het eenmalig 176.829 euro, daarbovenop komt er jaarlijks 121.768 euro voor de plaatsing.

(WKE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier