Opleiding tot gids spitst zich nu ook toe op Roeselare

Dinsdagavond mocht de vierde lichting gidsen hun getuigschrift ontvangen in de Paterskerk. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Wie aan Syntra Wist de opleiding tot gids volgt, zal nu ook in de mogelijkheid zijn om zich in het tweede jaar te focussen op Roeselare.

Toerisme Vlaanderen werkte een tiental jaar geleden voor het hele Vlaamse opleidingslandschap een uniform traject Reisleider-Gids uit. Syntra West biedt onder meer deze richting aan in Roeselare. Daarbij ligt de focus op de Leiestreek. Het traject bestaat uit een basisjaar en een finaliteitsjaar.

In dat finaliteitsjaar kan de cursist zich meer en meer focussen en kiezen uit verschillende modules. Nieuw daarbij is dat je ook specifiek voor Roeselare kunt kiezen vanaf 2017. “Voor zij die in 2016 aan hun opleiding tot gids beginnen dus”, klinkt het bij Patrick Gyselinck, opleidingsmanager bij Syntra West.

Er is keuze tussen de modules brouwerij (Rodenbach), Wielermuseum, kasteel van Rumbeke, Expo Albert I of Centrumwandeling. Bij elke module hoort theorie en praktijk. De modules staan ook open voor iedereen die al is afgestudeerd als regiogids en voor de leden van gidsenkring Mandeldal.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier