Operationeel directeur Kiala Benelux Joost Rigole overleden

Joost Rigole werd 61 jaar. © GF
Redactie KW

Joost Rigole uit de Oude Ieperseweg in Heule is op 61-jarige leeftijd in Kortrijk overleden. Hij was getrouwd met Ingrid Verhelst en was operationeel directeur Benelux bij de pakjesdienst Kiala. In heel België was hij bekend als een autoriteit in de wereld van de pakjeslogistiek.

Joost Rigole groeide op in Bellegem, waar zijn moeder nog woont. Na zijn opleiding als technisch tekenaar in Zwevegem (in het huidige RHIZO) ging hij aan de slag bij het textielbedrijf De Poortere Frères. Daarna werd hij consultant bij Bekaert-Stanwick, om in 1991 actief te worden in de logistiek bij Prado Rugs. Van 1993 tot 2005 was hij operationeel manager bij ABX Logistics, de pakjesdienst van de NMBS, waar hij verantwoordelijk was voor het Belgische netwerk met een vloot van 600 voertuigen.

Daarna werd hij zelfstandig consultant en kreeg van Taxipost de opdracht om de distributie in Wallonië te verbeteren. Twee jaar was hij logistiek directeur bij Frost Handling Logistics (O’Cool) in Moeskroen en keerde dan terug naar de pakjeslogistiek bij Kiala (nu UPS Access Points). Hij stond bekend als een typische West-Vlaamse harde werker met een passie voor planning en organisatie. Hij was voor velen een mentor en voor iedereen attent.

Portugal

In zijn jeugdjaren heeft Joost nog gevoetbald bij Bellegem en Kuurne, maar wegens zijn professionele activiteiten beperkte hij zich nadien tot het van dichtbij volgen van zowel de voetbal- als wielersport. De voorbije decennia besliste hij om in zijn drukke leven toch minstens in de weekends meer te genieten van een etentje of reisje met zijn gezin. En de voorbije jaren had hij zijn hart verpand aan Portugal. Helaas had zich intussen in 2014 een ongeneeslijke ziekte gemanifesteerd. In datzelfde jaar werden op vijf weken tijd zijn drie kleinkinderen geboren. Daar had hij erg naar uitgekeken en met hen koesterde Joost nog vele dromen.

Ondanks alles bleef hij vechten en hopen op beterschap en eind april heeft hij nog het burgerlijk huwelijk van zijn dochter Maaike kunnen meemaken. Uiteindelijk moest hij op 8 juli in het ziekenhuis worden opgenomen en op 19 juli verhuisde hij volgens zijn wens naar de palliatieve eenheid Ten Oever in Kortrijk. ‘s Anderendaags al is hij er overleden, amper twee weken voor zijn 62ste verjaardag.

Het gezin woonde sinds 1983 in Heule, waar men Joost kende als de rijzige man op wandel met zijn hond. Joost was vader van twee kinderen: Maaike (met Jeroen Vlaminck, Sint-Katelijne-Waver) en Maarten (met Delphine Deconinck, Gullegem). Billie-Louise Vlaminck en de tweeling Mats en Lan Rigole zijn zijn kleinkinderen.

De afscheidsdienst heeft op vrijdag 28 juli om 10 uur plaats in de Sint-Eutropiuskerk in Heule. Na de crematie krijgt de asurne volgens zijn wens thuis een mooie plaats.

(NOM-Begr. Debonné)