Opent nieuw zwembad in Poperinge straks zonder cafetaria?

Redactie KW

De aannemer die de bouw van de aanliggende cafetaria en bowling op zich zou nemen, heeft afgehaakt. Het stadsbestuur is nu dringend op zoek naar een oplossing.

Maandagavond vroeg N-VA-raadslid Jean-Marie Blondeel tijdens de gemeenteraad meer uitleg over de concessie van de cafetaria en bowling bij het nieuwe zwembad. Schepen Jurgen Vanlerberghe (Samen) gaf die tijdens de raad van bestuur van AGB De Kouter na de gemeenteraad achter gesloten deuren. “Begin vorige week hebben we een telefoontje gekregen van de aannemer dat hij definitief afhaakt voor het project. We hebben nu twee opties: we kunnen op zoek gaan naar een andere private partner of we moeten zelf met de stad instaan voor de bouw. De komende weken gaan we de mogelijkheden overlopen en een summier onderzoek voeren. Binnenkort willen we dan een definitieve beslissing nemen.”

Pannenkoeken

“Zou het kunnen dat het zwembad opent zonder cafetaria? Dat kunnen we niet uitsluiten, al zou het ook niet zo dramatisch zijn. Als er tijdelijk geen cafetaria is, is dat geen ramp. De eerste maanden zullen mensen een bezoek brengen aan ons zwembad om te zwemmen en alle nieuwe dingen te leren kennen. Ze zullen niet komen voor de cafetaria. Bovendien zijn er in de zomer heel wat terrassen in Poperinge. Al zou het natuurlijk niet leuk zijn, ons doel is om er op termijn een totaalbeleving van te maken waarbij mensen na het zwemmen iets kunnen drinken of kinderen voor een verjaardagsfeestje pannenkoeken kunnen eten.”

(JL – foto MD)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier