Openluchtzwembad Izegem lokt ruim 1.500 zonnekloppers

Sabrina uit Rijsel had het uitstekend naar haar zin in Izegem. © Stefaan Beel
Philippe Verhaest

Het was koppen lopen in het openluchtzwembad van Izegem. Meer dan 1.500 waterratten zochten er verkoeling.

Aangezien het openluchtzwembad nog op het regime van tijdens het schooljaar draait, gingen de deuren pas om 15 uur open. Niettemin vond de massa vlot de weg naar een van dé zomerse trekpleisters van West-Vlaanderen. “We klokken op ruim 1.500 bezoekers af”, aldus zwembadcoördinator Davy Grymonprez. “Een topdag, vergelijkbaar met wat we tijdens de zomervakantie bij zomerweer over de vloer krijgen.”

Zwembadcoördinator Davy Grymonprez.
Zwembadcoördinator Davy Grymonprez.© Stefaan Beel

Het hele vaste team van de sportdienst van Izegem was opgetrommeld om de veiligheid te garanderen. “We kunnen immers nog geen beroep doen op jobstudenten, maar gelukkig hebben heel wat van onze mensen een reddersdiploma. Met tien mensen hadden we alles perfect onder controle.”

De zonnekloppers kwamen uit alle windstreken. “Uiteraard veel mensen uit eigen regio, maar ook de Westhoek doet het goed, net als Noord-Frankrijk en de regio rond Moeskroen en Doornik. Het Izegemse openluchtzwembad blijft een echte topper. Wat mij betreft, mag het de hele zomer zo’n weer zijn.”

Francis Ruthaeve (achteraan met zijn tweelingzonen) kreeg het gezelschap van een enthousiaste bende.
Francis Ruthaeve (achteraan met zijn tweelingzonen) kreeg het gezelschap van een enthousiaste bende.© Stefaan Beel

Ook Sabrina uit het Noord-Franse Rijsel genoot met volle teugen van de zon en het water. “Izegem is het dichtste openluchtzwembad voor ons”, zegt ze. “Mij zien ze hier deze zomer nog vaak terug.” Een zelfde geluid valt te noteren bij Francis Ruthaeve uit Izegem. Hij kwam met zijn tweelingzoontjes de nodige verkoeling zoeken. “Hoewel ik in Izegem woon, ben ik hier nog niet vaak geweest. Daar zal nu verandering in komen”, beklemtoont hij.

Roeselarenaar Erman Krasnic had drie kindjes onder zijn hoede aan de rand van het zwembad.
Roeselarenaar Erman Krasnic had drie kindjes onder zijn hoede aan de rand van het zwembad.© Stefaan Beel

Vanuit Roeselare was Erman Krasnic dan weer op post met zijn eigen zoontje en de kindjes van zijn broer. “Izegem is net naast onze deur en aan het openluchtzwembad vinden we de perfecte oplossing voor de hitte. Of ik niet te vaak achter de kindjes moet hollen? Welnee, ze zijn erg braaf!”

Ook Steffie Tytgat uit Oostrozebeke, Eline Degroote uit Tielt, Emmanuel Filiz uit Oostkamp en Tieltenaar Vullent Shala genoten met volle teugen van de zon.
Ook Steffie Tytgat uit Oostrozebeke, Eline Degroote uit Tielt, Emmanuel Filiz uit Oostkamp en Tieltenaar Vullent Shala genoten met volle teugen van de zon.© Stefaan Beel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier