Openluchtzwembad Abdijkaai geopend

Isabelle Braekeveld en haar twee dochters, Linde en Hanne Garmyn, waren alvast van de partij. © JA
Redactie KW

Door de grijze wolken en de miezelregen bleef de grote massa wel weg van de eerste zwemnamiddag in open lucht.

Om 12 uur deze middag opende het zwembad de deuren. De hele namiddag bleef het vrij kalm in en rond het water, ook al was de temperatuur uitstekend voor een frisse duik. Vooral spelende kinderen en sportieve baantjestrekkers genoten van de eerste zwempartij van de zomer. Zo ook Isabelle Braekeveld en haar twee dochters, Linde (10) en Hanne Garmyn (12), die met de fiets uit Kuurne kwamen zwemmen.

Vijf keer per week zwemmen

“Ik ben vaste klant”, vertelt Isabelle nadat ze haar lengtes heeft afgewerkt. “Ongeveer vijf keer per week kom ik zwemmen.” Dat het weer roet in het eten gooit, vindt ze best jammer. “Maar de echte zwemmers zijn er toch”, zegt Isabelle.

Linde en Hanne komen regelmatig mee met mama. “Wij spelen hier graag, je kan opblaasbare haaien lenen en ook stripverhalen of een tennisspel. En we picknicken dikwijls in het gras”, klinkt het bij de dochters. “Wat we wel jammer vinden is dat het nu pas open is, vanaf begin juni zou ook al mooi zijn”, zegt Isabelle. “En we hopen ook heel hard dat het zwembad mag blijven bestaan. Er komen veel vaste bezoekers. Dat het ooit zou verdwijnen zou echt jammer zijn. Het is een monument.”

Op zaterdag 1 juli is het de feestelijke opening van het zwembad met tussen 12 uur en 18 uur kinderanimatie en wateruitdagingen.

(Jasmien Aernout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier