Opendeurdag Brugse brandweer lokt heel wat volk

27/08/16 om 17:42 - Bijgewerkt om 17:42

In de Brugse brandweerkazerne vindt vandaag de jaarlijkse opendeurdag plaats. Heel wat kijklustigen kwamen afgezakt naar de Pathoekeweg.

Opendeurdag Brugse brandweer lokt heel wat volk

Heel wat kijklustigen kwamen afgezakt naar de Pathoekeweg. © MM

Tijdens de opendeurdag kunnen de bezoekers aan den lijve ondervinden hoe de brandweer het hele jaar door werkt. Tijdens een initiatie kunnen de kinderen onder meer zelf een virtueel brandje blussen en zich uitleven op een groot springkasteel.

Daarnaast landde de mughelikopter op het domein van de brandweer, wat heel wat kijklustigen lokte. Tijdens een oefening werd ook getoond hoe een slachtoffer wordt bevrijd uit een voertuig bij een verkeersongeval en hoe een frietpotbrand moet gedoofd worden. Ook het klimteam van de brandweer kwam ter plaatse om een evacuatie op hoogte en diepte te demonstreren.

Tijdens de volledige opendeurdag is er voldoende tijd en ruimte om te genieten van een hapje en drankje. Ook het wagenpark werd volledig tentoongesteld. De talrijke aanwezigen werden alvast niet teleurgesteld.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!