Open VLD vraagt blijvende beveiliging snelwegparking Westkerke

Redactie KW

Sinds de heropening van de snelwegparking langs de E40 in Westkerke werd deze parking beveiligd door een privé firma.

Open VLD Oudenburg pleit voor een veilige snelwegparking met betaalbare beveiliging, zoals slimme camera’s en toegangshekkens. Sinds de heropening van de snelwegparking langs de E40 in Westkerke werd deze parking beveiligd door een privé firma. De overeenkomst voor de bewaking stopt op donderdag 12 oktober, waardoor de parking opnieuw onbewaakt zal zijn.

Nadat de snelwegparking in Westkerke gesloten werd in de strijd tegen de vluchtelingenproblematiek, heropende de parking dit voorjaar met een omheining en met privébewaking via camera’s. Deze bewaking was zeer effectief en de overlast werd tot het minimum beperkt. Toch besliste de overheid om die privébewaking vanwege hoge kosten op 12 oktober stop te zetten.

Open VLD-gemeenteraadslid Anthony Dumarey: “De problemen uit het verleden hebben al meerdere keren aangetoond dat een beveiligde snelwegparking nodig is. Het is belangrijk om de situatie op de parking onder controle te kunnen houden, zowel naar veiligheid als naar properheid toe. Maar ook voor de buurtbewoners rond de autosnelweg die Oudenburg van Westkerke scheidt, is het belangrijk dat er verdere controle blijft. In het verleden hebben vluchtelingen zich al in de omringende velden verscholen om zo hun weg richting Oostende en Calais te vinden.”

De beveiliging van de snelwegparking sinds de heropening dit voorjaar kostte 890.000 euro. “De beveiliging van de parking moet uiteraard betaalbaar blijven. In de gemeenteraad keurden we het voorstel van slimme camera’s die alle bewegingen en verdachte handelingen registreren, alvast goed. Als er onzuivere zaken gebeuren, kan er dan meteen worden ingegrepen. Verder zijn slimme toegangshekkens die van op afstand gecontroleerd kunnen worden ook een goed idee. Deze eenmalige investeringen zijn een grote en betaalbare stap vooruit voor een veilige snelwegparking”, stelt Anthony Dumarey met zijn partij voor.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier