Open naturisten dag een succes dankzij het stralende zomerweer

Koen Meulemans. © JRO
Redactie KW

Zondag 11 juni stond volledig in het teken van Open naturisten dag. Naturistenverenigingen uit het hele land toonden aan de buitenwereld wat er zo mooi is aan de leefwereld van de naturist. Met het naaktstrand in Bredene heeft ook West-Vlaanderen zijn naturistenplaats. Open naturisten dag werd, dankzij het mooie zomerweer van zondag, een succes.

“De komst van het naaktstrand in Bredene betekende voor het naturisme een ongeziene groei in naamsbekendheid”, vertelt de 41-jarige West-Vlaming Koen Meulemans, voorzitter van de Federatie van het Belgisch Naturisme (FBN). “Voor de komst van het naaktstrand was Bredene gewoon een van onze kustgemeentes. Ondertussen staat het bekend als de gemeente van het naaktstrand en dat maakt voor Bredene wel een groot verschil.”

“Het naaktstrand telt bij mooi weer 750 tot 1.000 bezoekers per dag. Ook die mensen moeten eten en drinken, gaan shoppen en laten op die manier wat centen achter in Bredene. Net dat zorgde sinds de komst van het naaktstrand voor een mooie groei. West-Vlaanderen kent volgens mij niet voldoende naturistenparken- of stranden. Het is trouwens ook niet simpel om daar verandering in te brengen. Het is al niet eenvoudig om een gekleed recreatiedomein van nul uit de grond te stampen. Er zouden wat meer naaktstranden mogen bijkomen in België want eentje van een paar honderd meter is echt wel te weinig. Veel gemeentes hebben schrik om dat te doen en zien er jammer genoeg de enorme voordelen niet van in. Ik ben een regelmatige bezoeker van het naaktstrand in Bredene, het staat elke zomer op mijn agenda met de federatie en op de agenda van mij en mijn vrouw.”

(JRO – foto JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier