Open buurtvergadering laat V-Tex meedenken over toekomst

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Na een ludieke kreet om aandacht voor de bouwplannen op de site van V-Tex mocht een delegatie naar de schepen van Bouwen en Wonen Wout Maddens voor overleg. Er komt met een open buurtvergadering een nieuw overleg op 20 maart.

Onlangs zat een ruime delegatie van actiegroep V-Tex Tsjing Tsjang samen met de schepen voor Bouwen Wout Maddens voor een eerste overleg over de invulling van de Vetex-site. Die invulling omvat bouwplannen waartegen de actiegroep zich verzet. Het bleek een storm in een glas water – wegens nog geen echt concrete plannen – maar er kwam toch overleg met het stadsontwikkelingbedrijf SOK, de stedenbouwkundig ambtenaar, Kortrijk Spreekt, architectenbureaus Lens°Ass en avdk, de projectontwikkelaar Matexi, de gebiedswerker en de buurtwerker.

“Het werd een open en constructief gesprek. De architecten stelden er hun ideeën voor en wij konden enkele verzuchtingen van de buurt overmaken”, zegt woordvoerder Stefaan Delobelle. “Ook de schepen en het SOK zagen brood in een volwaardig participatietraject. Daarom komt er op dinsdagavond 20 maart een open buurtvergadering waarop de buurtbewoners kunnen meedenken over de toekomst van de V-Tex.”

Daarna zullen Buurtwerk V-Tex en V-Tex Tsjing Tsjang de buurt vertegenwoordigen aan de ontwerptafel. Binnenkort ontvangen de buurtbewoners ook een flyer in de bus. De vergadering heeft plaats in het Poortgebouw V-Tex.(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier