Open brief over terugkeer ontslagen directeur Brugs conservatorium: “Dit zal onze school kapotmaken”

Het Stedelijk Conservatorium in Brugge. © Davy Coghe
Redactie KW

Enkele personeelsleden van het Stedelijk Conservatorium Brugge maken zich grote zorgen over de terugkeer van de eerder ontslagen directeur Gunter Carlier. Dat blijkt uit een open brief die onze redactie bereikte.

Eind vorige week raakte bekend dat het Brugse stadsbestuur Gunter Carlier zijn job moest teruggeven als directeur van het Stedelijk Conservatorium (SCB). Eerder had de stad de man ontslagen omwille van een “vertrouwensbreuk”. Schepen van Onderwijs Pablo Annys gaf vorige week al te kennen “zich grote zorgen te maken over de toekomst van het conservatorium.”

Nu blijkt dat de onderwijsschepen niet de enige is. Ook enkele personeelsleden van het conservatorium zijn bezorgd. Ze stuurden dan ook een open brief naar alle media. “De terugkeer van een vorig beleid dat toen gefaald heeft, zal onze school kapot maken.”

Ongeloof

“In het Brugsch Handelsblad krijgt het personeel te lezen dat Gunter Carlier – alsof er niets gebeurd is – zijn tot onvrede leidende beleid van de voorbije jaren onverdroten wenst verder te zetten. Hij rekent daarbij onvoorwaardelijk op de steun van iedereen binnen de schoolgemeenschap”, luidt het in de open brief. “Binnen het conservatorium gonst het van reacties van leraars en leerlingen die vol ongeloof en ontgoocheling de gebeurtenissen proberen te vatten.”

“De voorbije maanden werd door het waarnemende directie-duo een luisterende, begrijpende, vertrouwende, dienstbare en stimulerende beleidsstijl geïntroduceerd met bijzondere aandacht voor dialoog, diversiteit en beleidsdeelname. Die aanpak bleek wonderwel aan te slaan. Het conservatorium begon weer te ademen. De zelfverzekerdheid waarmee Gunter Carlier nu aankondigt zijn eerder door de onderwijsschepen als nefast gekwalificeerde beleid en vooral beleidsstijl op te leggen, is dan ook misplaatst en getuigt van weinig realiteitszin en respect”, staat er voorts te lezen.

De brief was anoniem, maar werd ondertekend door ‘het personeel SCB’.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier