Opbrengst MTB-race in Bredene gaat naar ‘Huis aan Zee’ uit De Haan

Redactie KW

Zaterdag 13 december werd de 3de Kusttour gereden voor mountainbikers in organisatie van de Politiezone Bredene/De Haan.

De organisatie was een enorm succes, met maar liefst 921 deelnemers, een topper met een parcours van 35 en 50 kilometers.

De opbrengst is zoals beloofd voor de jongens van ‘Huis aan Zee’ (MPIGO De Vloedlijn) uit De Haan. Met de centjes werden maar liefst 8 mountainbikefietsen aangekocht. Woensdag 11 maart werden de fietsen overhandigd door de drijvende kracht achter de organisatie Franky De Ruyck.

Op de foto zie je hoofdopvoeder Patrick Kindt samen met de jongens fier poseren met de geschonken fietsen. De bedoeling is om de tijdelijke bewoners aan het sporten te brengen en hen regelmatig mee te laten doen aan mountainbikewedstrijden. Uiteraard staat er nu vooral heel veel training op het menu want allen willen zeker meedoen aan de volgende Kusttour, de 4de, op zaterdag 3 oktober 2015.

De opbrengst van de Kusttour gaat altijd naar twee goede doelen MPI De Haan en de KW Ibis maar omdat KW Ibis twee jaar na elkaar aan de beurt was, zal nu ook MPI De Haan voor de tweede maal aan de beurt komen. Er werd nu al beslist om het fietsenpark nog meer uit te breiden.

(JC)