Opbrengst benefiet in Kortrijk naar schoolgaande jeugd Arquata del Tronto

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Op 11 december vorig jaar vond in parochiezaal Sint-Elooi op Overleie een benefiet plaats waarvan de opbrengst integraal gaat naar de slachtoffers van de aardbeving die zich vorig jaar in augustus en oktober voordeed in Arquata del Tronto, een dorpje in Italië.

Het intiatief was een succes. Alle tafels waren twee weken op voorhand uitverkocht. 400 eters kwamen schoven mee aan tafel voor een typisch Italiaans menu. Mede-organisator Anton Vandenbulcke (56) en zijn echtgenote Veerle Herman (51) zijn net terug uit Italië. “We bezochten het getroffen dorpje. De verhalen die we bij de lokale bevolking hoorden zijn hartverscheurend“, zeggen ze. “Bij de verschillende aardbevingen werden omliggende dorpen compleet verwoest en vielen verschillende doden.”

Tablets en instrumenten

“Ook nu nog is het alsof je door een spookdorp rijdt, maar de eerste tekenen van heropbouw worden stilaan zichtbaar. Zo zagen we op verschillende plaatsen betonnen plateaus die gegoten werden, met de bedoeling er in de toekomst noodwoningen op te bouwen. We wilden de opbrengst van de benefiet, zo’n 17 000 euro, besteden aan een concreet doel en na nauw overleg met de lokale autoriteiten kwam het voorstel om tabletcomputers en muziekinstrumenten aan te kopen voor de schoolgaande jeugd van Arquata. Die aankoop is ondertussen gebeurd.”

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier