Op pelgrimstocht naar het Hoge Noorden

Redactie KW

Op 5 november vertelt Kortrijkzaan Paul De Marez over zijn voettocht naar Nidaros, met het graf van Sint Olav, de heilige koning die Noorwegen kerstende.

Boeken, cultuur en wandelen zijn de rode draad in het leven van Paul De Marez. Hij deed reeds meerdere maandenlange voettochten vanuit Kortrijk naar de bekendste Europese pelgrimsoorden. Zo wandelde hij in 2004 en 2010 naar Santiago de Compostela en in 2013 naar Rome. Hij stapte in 2014 door de Balkan naar Istanbul en ging in 2016 op tocht naar Trondheim in Noorwegen. Specifiek naar het pelgrimsoord Nidaros, met het graf van Sint Olav, de heilige koning die Noorwegen kerstende. Paul vertelt over zijn tocht van 2.700 km, langs Nederlandse en Duitse Jakobswegen, over de Deense Ossenweg en het historische Olavspad. Het was een tocht tussen antipoden: van het graf van de Kortrijkse Zalige Broeder Isidoor naar een verdwenen graf van een heilig verklaard veldheer in een prachtig natuurlandschap. Na de presentatie staat de koffie en de taart klaar.

De presentatie vangt aan om 14.30 uur in OC De Troubadour in Bissegem. Als bijdrage kan je een vrije gift doen. Reserveren kan op 056 355 788.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier