Op luchthaven Oostende gestrande reizigers allemaal geholpen

Johan Vande Lanotte staat de pers te woord op de parking van de Oostendse luchthaven. © HH
Redactie KW

In Oostende zijn de dinsdag gestrande reizigers allemaal geholpen. 194 mensen werden opgevangen in hotels in de badstad, anderen konden de bus naar Calais of Rijsel nemen en een 300-tal mensen werden naar Frankfurt overgevlogen, waar ze hun reis kunnen verderzetten.

De meeste mensen kozen voor een hotel. Toerisme Oostende zorgde voor de nodige ondersteuning bij de boekingen. Toerismedirecteur Peter Craeymeersch en stadssecretaris Kristof Beuren verzorgden samen de intake van deze mensen. Er werden zo’n 150 kamers geboekt in hotel Access, hotel Europe, hotel Bero, hotel Glenmore en hotel Mercure. Bussen brachten de mensen naar het toegewezen hotel. Brussels Airlines houdt deze passagiers op de hoogte van de verdere mogelijkheden om hun reis verder te zetten. Zowat een volledige bus reizigers werd naar Rijsel gebracht, een beperkter aantal naar Calais.

Deze regeling werd getroffen voor de passagiers van vier omgeleide vluchten. De ongeveer 300 passagiers van de resterende vluchten checkten in de namiddag in richting Frankfurt. Brussels Airlines laste nog twee vluchten in naar Frankfurt, van waaruit de mensen met Lufthansa verder kunnen reizen. De passagiers van de Dreamliner van Jetairfly die dinsdag om 13 uur landde, werden onmiddellijk naar een carpoolparking in Wetteren gebracht, waar familie en vrienden hen konden ophalen. De communicatie werd door Jetairfly verzorgd.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier