Op huisbezoek om doelgroep te bereiken

© Foto BWB
Redactie KW

De afgelopen maanden gingen 51 vrijwilligers op huisbezoek bij financieel kwetsbare eenoudergezinnen in West- en Oost-Vlaanderen. Dankzij het project kregen 93 gezinnen een financiële tegemoetkoming waar ze recht op hadden, maar het bestaan niet van kenden.

“Een verhoogde tegemoetkoming is een financiële regeling die de gezondheidszorg beter betaalbaar maakt voor mensen met een laag inkomen”, vertelt Chris Van den Bossche, provinciaal secretaris van Bond Moyson West-Vlaanderen. “Veel rechthebbenden nemen die tegemoetkoming echter niet op. Dit is vooral te wijten zijn aan het feit dat zij die regeling niet kennen en de zware administratieve rompslomp die overwonnen moet worden om tot goedkeuring te komen.”

De vrouwenorganisatie VIVA-SVV, de Socialistische Mutualiteiten en het Netwerk tegen Armoede hebben de handen in elkaar geslagen om daar verandering in te brengen. Ze stuurden 51 vrijwilligers op pad naar eenoudergezinnen die eventueel voor die tegemoetkoming in aanmerking zouden komen. Dankzij het project hebben 93 gezinnen nu gekregen waar ze recht op hadden.

(RDM)