Op deze website vind je voortaan alle tips over gezond zwanger worden

23/02/15 om 11:40 - Bijgewerkt om 11:40

Bron: Kw

Koppels met een kinderwens kunnen voortaan op www.gezondzwangerworden.be terecht voor hun vragen over pakweg het belang van foliumzuur of over de gevolgen van schadelijke leefgewoonten op de vruchtbaarheid en prille zwangerschap.

Op deze website vind je voortaan alle tips over gezond zwanger worden

"We willen koppels met een kinderwens correct en begrijpelijk informeren", zegt Pascale Mokangi van de Katholieke Hogeschool Vives, die de website samen met de Universiteit Gent ontwikkelde. Zo wordt het belang van foliumzuur onderstreept voor vrouwen die zwanger willen worden of pas zwanger zijn. Een tekort aan foliumzuur voor en tijdens de zwangerschap verhoogt de kans op neurale buisdefecten. Er is in dat geval risico op een onvolledige sluiting van de neurale buis, de voorloper van de hersenen en het ruggenmerg. Een voorbeeld hiervan is een open ruggetje.

Ook adviseert de website - vanzelfsprekend - een gezonde levensstijl. Zo worden vrouwen die zwanger willen worden aangeraden te stoppen met roken, om het alcoholgebruik te vermijden voor de zwangerschap en te stoppen tijdens de zwangerschap. Voor partners geldt hetzelfde advies. Dat is goed voor de vruchtbaarheid en het werkt voor beide partners motiverend, luidt het.

De beroepsverenigingen van huisartsen, gynaecologen en vroedvrouwen zullen hun leden informeren over deze website. De site zal verder worden uitgebouwd op basis van hun feedback.

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!