Op deze tien locaties in onze provincie test de Civiele Bescherming donderdag de sirenes

03/10/16 om 13:30 - Bijgewerkt om 13:27

Op donderdag 6 oktober zal tussen 11.45 en 13.15 uur de driemaandelijkse test van het elektronisch sirenenet worden uitgevoerd door het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken.

Op deze tien locaties in onze provincie test de Civiele Bescherming donderdag de sirenes

Alle toestellen die in de nucleaire en seveso-risicozones zijn opgesteld, worden op dat ogenblik geactiveerd vanuit de operationele eenheden van de Civiele Bescherming. Voor West-Vlaanderen is dat vanuit de Grote Wacht Jabbeke.

In West-Vlaanderen zullen 10 sirenes getest worden in de Don Boscoschool en het OCMW-bejaardenhuis Wackerbout in Bredene, in de Gevaertschool in Zandvoorde (Oostende), in het stadhuis en de Dr. Eduard Moreauxschool in Oostende, bij Brenntag in Deerlijk, in de sporthal van Lauwe, in de LAR-Douaneloods in Menen, bij McBride in Ieper en in het Sint-Henricus Wooncentrum in Rumbeke.

Op het moment van de test wordt door de elektronische sirene een alarmsignaal geproduceerd. Dit is een gemoduleerde huiltoon die na een korte onderbreking herhaald wordt. Na dit signaal weerklinkt uit de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap 'proefsignaal', voorafgegaan door een ding dong-geluid. De provinciale en lokale overheden werden al op de hoogte gebracht van deze test.

De bevolking kan van maandag 3 oktober tot en met vrijdag 7 oktober tussen 9 en 16 uur informatie over deze test bekomen op het gratis telefoonnummer 0800 94 113.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!