Op de mooiste geboortefoto ter wereld… staat een kindje uit Oostende

© Marijke Thoen
Redactie KW

Deze week werd wereldwijd de mooiste geboortefoto gekozen. Winnares was de Gentse geboortefotograaf Marijke Thoen, maar het kindje zelf komt (natuurlijk) uit West-Vlaanderen!

Marijke Thoen nam de winnende foto tijdens de onderwaterbevalling van de Oostendse Mieke Deschacht (23) en Joris Drooghenbroodt (28) toen hun dochtertje Nelle ten wereld kwam in het Henri Serruysziekenhuis in Oostende.

Mieke Deschacht uit Oostende is vereerd dat de foto gewonnen heeft. “Voor ons was het sowieso al een prachtige foto. Er hangt ook een gevoel aan vast.” Aanvankelijk dacht ze niet dat de foto zou winnen, maar toch is ze heel trots. Ze besloot samen met haar man Joris Drooghenbroodt, die werkt als bediende bij een opticien, dat ze een foto van de bevalling wilde hebben. De eerste gezinsfoto. “Het was alleen de vraag wie die foto zou nemen. Eerst dacht ik aan de vroedvrouwen, maar stel dat ze geen tijd hadden omdat er een andere bevalling bezig was. Een foto nemen is voor hen niet prioritair”, legt Mieke uit. “Daarna vroeg ik het aan mijn moeder, maar zij wilde niet omdat ze vast te emotioneel zou zijn die dag. En mocht de foto mislukken, wilde ze niet de schuld daarvoor dragen.” Dus gingen Mieke en Joris op zoek op het internet, waarna ze Marijke Thoen vonden en bij haar op gesprek gingen. “Het voelde juist aan. Zij zag dat meteen zitten en was heel enthousiast. Ze kwam al eens voordien naar het ziekenhuis om de verloskamer te leren kennen. Haar ervaring was zeker een meerwaarde”, zegt Mieke.

Uniek plexiglasbad

De foto is uniek, omdat het lijkt alsof Marijke mee in het water zat. Meestal worden onderwaterbevallingsfoto’s van bovenaf getrokken. “Het Henri Serruysziekenhuis heeft een uniek plexibevallingsbad. Het is de enige in de wereld. Het ziekenhuis is ver vooruitstrevend op vlak van onderwaterbevallingen en breidde altijd uit. Ze tekende volledig zelf het bad uit”, vertelt Mieke. Doordat het bad uit plexiglas bestond, kon Marrijke van opzij door het glas heen een foto nemen.

Zowel moeder Mieke als dochtertje Nelle maken het nu zeer goed.

(DV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier